Iedereen heeft er wel ergens één: zo’n kale, koude betonvloer die er niet uitziet. De oude betonvloer in je garage of schuur bijvoorbeeld. Of de droevige, stoffige cementdekvloer die in de slaapkamer van je net nieuw opgeleverde huis ligt. In de vloer in de bijkeuken zitten nog steeds die vetvlekken van de frituurpan. Het ziet er gewoon niet uit. En een onbehandelde cement- of betonvloer is ook gevoelig voor vuil. Wees gerust. Er is een oplossing!

De oplossing: betonverf!

Betonverf is een zeer veelzijdig product, dat je voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken. De naam ‘betonverf’ zegt het al: je kunt er beton mee schilderen. Maar waar is het precies geschikt voor? Kan ik het aanbrengen op de betonnen vloer in mijn garage, schuur of berging? En geldt dat ook voor de cementdekvloer of anhydrietvloer in mijn huis? Allemaal vragen die we dagelijks in onze mailbox vinden.

Slijtvast én in de juiste kleur

Een hele mooie eigenschap van betonverf is de slijtvastheid. En dát wil je natuurlijk bij een vloer. Vloeistoffen of ander vuil krijgen geen kans meer de vloer in te trekken. Bovendien kun je je vloer een kleur geven die bij je past. Met goede betonverf geef je je betonvloer, cementdekvloer of anhydrietvloer dus in alle opzichten meerwaarde.

En de vloer in je garage, schuur of berging?

Daar is betonverf bij uitstek geschikt voor. Schilder je vloer met goede betonverf en hij lijkt weer als nieuw. Je geeft vloeistoffen of ander vuil geen kans meer om in de vloer te trekken. Ook mooi: je krijgt de vloer weer makkelijk schoon. Even met de dweil erover en hij is weer spic en span. Zeker als je een wat oudere beton- of zandcementvloer hebt die gaat ‘stuiven’ door slijtage. Met een beschermende laag betonverf is het stofprobleem is opgelost.

Betonverf in de slaapkamer?

We krijgen steeds vaker de vraag of betonverf geschikt is voor de slaapkamer. Daar is het prima voor geschikt. Het zorgt zelfs voor een opvallend trendy eindresultaat. Eventueel afgewerkt met een extra slijtvaste blanke lak hebben krassen geen kans. Zo geef je je slaapkamer een robuuste industriële uitstraling. Wie wil dat nou niet?

Hoe gladder de ondergrond, hoe gladder het eindresultaat

Logisch toch? Met verf smeer je natuurlijk geen hobbels weg of kuiltjes dicht. Een mooie gladde ondergrond geeft een mooi strak eindresultaat. Zorg dus dat je eerst alle bobbeltjes wegschuurt voordat je betonverf gaat aanbrengen. Vind je een hobbelig industrieel uiterlijk juist mooi, dan laat je ze natuurlijk gewoon zitten.

Snel een eenvoudig aan te brengen

Betonverf werkt snel en makkelijk. Het is bovendien ‘zelfprimerend’, dus je hebt geen grondverf of primer nodig. De eerste laag verdun je 10 tot 20% met terpentine en de volgende lagen kun je in principe onverdund aanbrengen. Succes. Je zult waarschijnlijk aangenaam verrast zijn met het resultaat!