We krijgen veel vragen over betonverf. Denk je dat betonverf alleen geschikt is voor je garagevloer? Echt niet. Betonverf is een uiterst veelzijdig product dat je voor veel meer verrassende toepassingen kunt gebruiken. Van betonvloeren tot schoolpleinen en van waterputten tot bloembakken. Het maakt stofvrij, beschermt, geeft kleur en is makkelijk te reinigen. Waar kun je betonverf allemaal voor gebruiken? We geven je een paar tips!

Betonvloeren in garage of schuur

Dit is wel de meest voorkomende toepassing. Ook wel logisch eigenlijk. De naam zegt het al: Betonverf. Betonverf geeft beton niet alleen de kleur die je wilt, maar ook een belangrijke (extra) beschermlaag. Ongeschilderd beton trekt vuil aan. Met betonverf voorkom je dat vuil in het beton trekt of dat betonvloeren gaan stuiven.

Cementdekvloeren

Ook is betonverf een prima oplossing voorop een cementdekvloer. Cementdekvloeren worden ook wel zandcementvloer, specievloer of smeervloer genoemd. Een cementdekvloer is de afwerkvloer die op een betonvloer (ook wel draagvloer genoemd) is gestort. Deze vloeren zijn eigenlijk niet bedoeld als eindvloer. Ze zijn poreus en hebben snel de neiging te gaan ‘stuiven’. Het is belangrijk om ze goed af te werken. Betonverf is een prima oplossing voor dergelijke vloeren. Het sluit je vloer prachtig af. Dat voorkomt stuiven, en vuil zal de vloer niet meer intrekken. Bovendien is het oppervlak na het schilderen makkelijk te reinigen.

Anhydrietvloeren

Ook anhydrietvloeren, gipsgebonden (onder)vloeren die in één keer op het vloeroppervlak worden gegoten, hebben een afwerklaag nodig. Ze zijn namelijk niet bestand tegen langdurige waterbelasting en zijn minder slijtvast dan betonvloeren en cementdekvloeren. Met betonverf zorg je voor een duurzame laag die beschermt tegen water en slijtage.

Stoeptegels, buitentegels en terrastegels

Er zijn veel meer toepassingen voor betonverf te bedenken dan alleen maar de vloeren in je woning, schuur of garage. Hoe vaak we de vraag wel niet krijgen of betonverf geschikt is voor stoeptegels, buitentegels of terrastegels weet ik niet meer. Ik ben de tel even kwijt. Helemaal niet erg al die vragen. Des te meer reden om er wat over te schrijven! Het antwoord is in elk geval: JA, betonverf is prima geschikt voor stoeptegels, buitentegels en terrastegels. Zeker voor de traditionele betonnen trottoirtegel van 30 x 30 cm. Maar eigenlijk kun je betonverf voor de meeste tegels goed gebruiken. Zelfs als je één of andere Oost-Indische exotische natuursteen in je tuin hebt liggen ;). Vraag ons in dat geval gewoon eerst even om advies! Via advies@verfbestelsite.nl geven we je graag antwoord en helpen we je met de beste oplossing.

Fleur schoolpleinen op!

Als we het dan toch over stoeptegels hebben, dan hebben we het natuurlijk ook over schoolpleinen. Veel schoolpleinen zijn namelijk bedekt met stoeptegels en kunnen dus prima geschilderd worden met betonverf. Onze klanten schilderen vaak tekeningen van hinkelpaden, autowegen of gewoon één of andere fantasietekening om het schoolplein wat op te vrolijken.

Balkon

Is de oude betonvloer van je balkon vies en lelijk geworden? Betonverf biedt uitkomst! Met een spannend kleurtje –nou ja, of gewoon grijs- ziet je balkon er weer als nieuw uit. Bovendien hebben balkons meestal een relatief klein oppervlak, zodat je voor een mooi resultaat maar een kleine hoeveelheid verf nodig hebt. Niet alleen een goede oplossing dus, maar ook nog eens een goedkope.

Binnen- en buitenmuren

Binnen- en buitenmuren kun je prima met betonverf behandelen. Dat kan natuurlijk ook met ‘gewone’ muurverf, maar betonverf heeft wél een aantal voordelen. Betonverf is makkelijker te reinigen en is meer watervast. Betonverf wordt dan ook veel gebruikt in bijvoorbeeld melkstallen. De met betonverf behandelde muren kunnen eenvoudig met een hogedrukspuit worden schoongespoten. Een ander voorbeeld is het onderste gedeelte van buitenmuren. Door regenval spat vuil op tegen het onderste gedeelte van de muur en dat ziet er vaak vies uit. Schilder je de onderste strook met een donkere betonverf, dan zien je buitenmuren er veel beter uit.

Garagevloeren

Zoals je al hebt kunnen lezen is betonverf bij uitstek geschikt voor betonvloeren, cementdekvloeren en anhydrietvloeren. Die vind je vaak in garages. Ziet de vloer van de garage of de schuur er niet meer uit, of wil je de vloer voorzien van een extra beschermlaag? Betonverf is de juiste keuze. Dan maak je de vloer ook nog eens extra vuil- en watervast, en makkelijk te reinigen.

Trappen

Betonnen trappen? Ja hoor. Ook daar is betonverf uitstekend voor te gebruiken. De oude, verweerde en lelijke trap wordt weer als nieuw. Bovendien schilder je de trap in een kleur die je zelf wil. Keuze genoeg. Betonverf kunnen wij namelijk in meer dan 20.000 kleuren speciaal voor je mengen op onze mengmachine!

Schuttingen van steen of beton

Erfafscheidingen en schuttingen zijn vaak van hout, maar ook stenen of betonnen schuttingen zie je nog regelmatig. Soms is het gewoon een gemetselde muur als schutting, soms is het een echte betonnen afscheiding. Ook daarvoor werkt betonverf prima. Een laag beschermende verf maakt de schutting makkelijk schoon te houden. Bovendien kun je je schutting uitvoeren in trendy kleuren, zodat je van bijvoorbeeld je tuin een sfeervolle buitenkamer kunt maken.

Bloembakken

En als je dan tóch lekker buiten bezig gaat: ook die oude (grijze of oranje) bloembakken in je tuin knap je verrassend, snel en voordelig op met betonverf. Het verfraait de bloembakken niet alleen, maar beschermt ze ook nog eens tegen vorst in de winter. Regenwater trekt de stenen bloembak namelijk niet meer in. Wanneer water in de stenen wanden en bodem trekt, en het vervolgens gaat vriezen, kan je bloembak door ijsvorming makkelijk barsten. Betonverf voorkomt dat er water in de bloembak trekt. Dan kun je de bakken zelfs in de winter gewoon buiten laten staan. Tip: Behandel de binnenkant van de bloembakken met een bitumenverf. Bitumenverf is namelijk bestand tegen constante waterbelasting en eventuele zure grond dat in de bloembak zit.

Waterput

Laatst kreeg ik een vraag over het behandelen van oude waterput. Het was echt zo’n metersdiepe, oude put met boven de grond een ronde betonnen muur. Er zaten scheuren in de put en er waren stukken uit het beton gesprongen door ijsvorming in de winter. Dat is nou echt een toepassing voor betonverf, en dat hebben we die klant dan ook geadviseerd. Nadat de scheuren en gaten waren gerepareerd heeft onze klant de put behandeld met betonverf. Daarna één keer per jaar afspuiten met een hogedrukspuit en je hebt weer het hele jaar plezier van een mooie nostalgische waterput.

Geschikt voor alle steenachtige ondergronden

Er zijn natuurlijk nog véél meer toepassingen te bedenken voor betonverf, maar ik denk dat het zo aardig duidelijk is. In principe kun je alle steenachtige ondergronden behandelen, beschermen en verfraaien met betonverf. En weet je het niet zeker? Mail ons dan gewoon vrijblijvend je vraag. Er is altijd een oplossing te bedenken. En heb jij een opvallende toepassing die je met onze lezers wilt delen? Mail ons dan even. We zijn benieuwd!